(Næsten) alt hvad du gerne vil vide om penge i en morsom og grundig film, der går til kilden og spørger kapitalisterne selv. De har svarene – nogle gange.

Uligheden vokser. Bankernes kriser bliver betalt af kunderne. Pengene stiger til tops, men jordens ressourcer er på vej i bund. Men hvorfor det er sådan, er en anden sag, og hvis man hører til dem, der synes, at økonomi er komplet uforståeligt, så er ‘Oeconomia’ lige sagen – og så er den oven i købet ret sjov! Med tysk grundighed og et stort overskud af humor og kreativitet føres vi ind i hjertet af en verden af glas og beton, hvor økonomer, bankfolk og CEOs med svingende held forsøger at forklare det kapitalistiske game. Instruktør Carmen Losmann illustrerer med grafiske animationer og lader kameraet rulle i de interviews, hvor selv folkene på toppen af systemet roder rundt i begreberne, mens de forsøger at forklare, hvor pengene kommer fra, hvor de er på vej hen, og hvorfor vækst er vor tids dominerende paradigme. Det åbne spørgsmål er, om der overhovedet er et alternativ længere. Man glæder sig allerede til Losmann forhåbentlig følger sin nye film op med en 2’er.

Genre: Dokumentar | Instruktør(er): Carmen Losmann | Udgivelsesår: 2020 | Spilletid: 1t. 29m.

YouTube
Instagram